Historia
15648
page-template-default,page,page-id-15648,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15927

Historia

Neljän terapeutin (fysioterapeutti Pia Filpun, toimintaterapeuttien Taina Tammen ja Helena Tigerstedtin sekä puheterapeutti Pirjo Ladaun) yhteinen visio siitä miten lasten ja nuorten kuntoutusta toteutettaisiin moniammatillisesti perheiden tarpeista lähtien, johti yhteisvastaanotto Villa Vekaran perustamiseen vuonna 1995.

 

Halusimme olla tiiviimmin osallisina lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä elämässä, rinnallakulkijoina. Halusimme panostaa yhteistyöhön koko lähiympäristön kanssa kuntoutumisen mahdollistamiseksi, koska uskoimme, että vain siten voisimme parhaiten auttaa arjessa selviytymistä, lapsen ja nuoren oikeutta suoriutua ja osallistua. Halusimme tarjota saman katon alta laaja-alaiset, moniammatilliset, laadukkaat fysio-, puhe-, ja toimintaterapiapalvelut ja toteuttaa ne siellä missä ne on vaikuttavinta yksilöllisten tarpeiden mukaisesti toteuttaa.

 

Tänä päivänä Pia Filppu, Taina Tammi ja Helena Tigerstedt työskentelevät edelleen Villa Vekarassa. Pirjo Ladau on jäänyt eläkkeelle ja asuu ulkomailla hoitaen lapsenlapsiaan. Helena Tigerstedtin siirtyessä päätoimiseksi toimintaterapian lehtoriksi Turun Ammattikorkeakouluun tuli hänen tilalleen toimintaterapeutti Minna Kautto vuonna 1999.

 

Vuosien varrella toimitilamme ovat kasvaneet, tiedot ja taidot lisääntyneet ja olemme saaneet joukkoomme useita alansa huippuosaajia, jotka jakavat kanssamme saman vision: asiakaskeskeisyys, arjen hallinta, suoriutuminen ja osallistuminen. Työskentelemme aina lapsen ja nuoren sekä heidän perheidensä parhaaksi!