Puheterapia
15607
page-template-default,page,page-id-15607,page-child,parent-pageid-15615,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15927

Puheterapia

Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tavoitteena on kehittää lapsen ja nuoren toiminta-, osallistumis- ja kommunikaatiokykyä jokapäiväisessä elämässä kotona, päivähoidossa ja koulussa. Terapian lähtökohta on hyvä vuorovaikutussuhde asiakkaan ja puheterapeutin välillä. Varhain aloitettu, riittävän pitkäaikainen ja tiivis puheterapia antaa parhaan tuloksen. Yhteistyö asiakkaan perheen ja päivittäisen arkiympäristön (päivähoito, koulu) aikuisten sekä muiden terapeuttien kanssa on erityisen tärkeää.

 

Puheterapiassa voidaan kuntouttaa esimerkiksi puheen, kielen, vuorovaikutuksen, lukemisen ja kirjoittamisen, suun motoriikan, syömisen ja nielemisen ongelmia. Puheterapeutti ohjaa puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiokeinojen (AAC) käyttöä.

 

Yhteisvastaanotto Villa Vekarassa toteutetaan usein esimerkiksi kehityksellisen kielihäiriön, suun motoriikan, syömisen ja nielemisen ongelmiin liittyvää puheterapiaa.